Scoala Profesionala Bubuieci Scoala
Profesionala Bubuieci
022-41-49-71 Telefon
Scoala Profesionala Bubuieci Scoala Profesionala Bubuieci Scoala Profesionala Bubuieci

Își are începutul la 13 august 1970, prin Ordinul 57 R al Comitetului de Stat al învățămîntului profesional tehnic și Asociația Republicană Moldovenești cu denumirea inițială de Școală Profesională nr.12, scopul cărea a fost pregătirea muncitorilor calificați pentru gospodăriile agricole și legumicole. Drept întrepindere de bază au fost întărite gospodăriile agricole “Stoianovca”, “Chișiniovschi”, “Varnița”, etc.

De-a lungul perioadei de activitate școala a fost supusă unui șir de restructurări. La 20.07.1984 conform Ordinului Nr.70 Școala Nr.12 se reorganizează în Școala 47. În anul 1990 Școala a fost restructurată în filiala 45, la 20 august 1997 conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova Nr.795 a fost numită Școala de Meserii Nr.4. Ultima reorganizare a avut loc în anul 2015, ca parte a reformei învățământului profesional tehnic, desfășurată de Ministerul Educației, cu sprijinul Uniunii Europene, Școala a fost reorganizată din Școală de Meserii în Școală Profesională, ceea ce i-a oferit noi perspective de dezvoltare.

Instituția este specializată în domeniul servicii și agricultură. Pregătește specialiști la meseriile: bucătar, cofetar, controlor-casier, vânzător, vânzător produse alimentare, floricultor, apicultor.