Scoala Profesionala Bubuieci Scoala
Profesionala Bubuieci
022-41-49-71 Telefon

Master Class – Sushi

27.11.2020
Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

Scoala Profesionala Bubuieci

Master Class – Sushi

O combinatie savuroasa dintre orez, peste crud sau gatit, legume si alge, in acord cu reputatia de mancare sanatoasa, sushi si-a facut aparitia in ultimii ani si in nutritia noastra. Retete de sushi se pot procura de pe internet sau din cartile de bucate, insa restaurantele de sushi sunt de departe cel mai frecventate. Deci consumul de sushi este sau nu benefic pentru sanatatea noastra?

In reteta de baza se gasesc: orez, peste (adesea crud), otet de orez, wasabi, uneori alge (nori) la care se adauga sos de soia si ghimbir.

Iata cateva calitati dietetice ale fiecarui ingredient:

Orezul: contine hidrati de carbon, albumine sub forma de aminoacizi esentiali , vitamine dar si sustante minerale precum fier, calciu potasiu, fosfor. Foarte important este si faptul ca orezul fiind un aliment cu indice glicemic scazut, folosit cu succes in diete aduce mari beneficii starii de sanatate.

Pestele crud: aduce un aport de proteine. Bogatia pestelui in acizi grasi esentiali de tip Omega 3 (in special pestele gras) fac din sushi un aliat in prevenirea bolilor cardiovasculare. In plus pestele este bogat in minerale ca fierul, seleniul, zincul. Fiind consumat crud, isi pastreaza aproape integral toate aceste calitati.

Wasabi: pe langa bogatia in vitamina C, wasabi contine si calciu, prezinta proprietati antioxidante si joaca rol in prevenirea bolilor cardiovasculare si cancer. In plus, mai asigura o buna protectie contra cariilor, poseda proprietati antiseptice care justifica asocierea cu pestele crud.

Sosul de soia: atentie la continutul de sare, contraindicat in unele diete.

Alge (nori): sunt bogate in fibre, minerale si proteine. De asemenea contine si fitosterol care are un rol important in organism prin mentinerea nivelului colesterolului la un nivel cat mai mic .

Ghimbir: prezinta calitati antioxidante, antiinflamatorii si usureaza digestia.

În cadrul decadei catedrei Alimentație Publică, elevul grupei 24 meseria „Bucătar ”  Șevciuc Radu a demonstrat cum se pregătește acest fel de mâncare SUSHI.