Scoala Profesionala Bubuieci Scoala
Profesionala Bubuieci
022-41-49-71 Telefon

Elevii Școlii Profesionale com. Bubuieci pot beneficia de suport la lansarea unei afaceri în domeniul apiculturii.

15.03.2022
Scoala Profesionala Bubuieci

Elevii Școlii Profesionale com. Bubuieci pot beneficia de suport la lansarea unei afaceri în domeniul apiculturii
Școala Profesională com. Bubuieci, cu suportul Programului USAID “Agricultura Performantă în Moldova”, lansează Programul de start-up “BeesUp-Afaceri apicole profitabile pentru elevii și absolvenții Școlii Profesionale com. Bubuieci” destinat absolvenților și elevilor de la meseria „Apicultor”. Programul prevede desfășurarea unei competiții de planuri de afaceri în domeniul produselor apicole.
La competiție pot participa elevii de la meseria „Apicultor”, din ultimul an de studii, sau absolvenții ȘP com. Bubuieci, care au absolvit instituția în anii 2019, 2020 sau 2021. Vor fi eligibili tinerii cu media minimă de absolvire de 7,5.
Câștigătorii Programului de start-up “BeesUp-Afaceri apicole profitabile pentru elevii și absolvenții Școlii Profesionale com. Bubuieci” vor beneficia gratuit din partea școlii de  stupi verticali, haine speciale, mentorat din partea consultanților naționali în lansarea activității pe parcursul unui an, suport la comercializarea mierii de albine sub un brand unic.
Dosarul de participare la Programul de start-up “BeesUp-Afaceri apicole profitabile pentru elevii și absolvenții Școlii Profesionale com. Bubuieci” va include:
1. Formularul de aplicare
2. Copia Buletinului de identitate a solicitantului
3. Copia extrasului din borderoul cu note a solicitantului
4. Planul de afaceri
5. Declarația privind veridicitatea și acordul privind procesarea datelor cu caracter personal
6. Confirmarea că aplicantul dispune de teren adecvat pentru amplasarea stupilor.
Tinerii pot depune dosarul până pe data de 15 Aprilie, orele 17:00, on-line pe adresa electronică spbubuieci@yahoo.com, sau fizic la ȘP com. Bubuieci (în atenția dnei director Zinaida Sajin). Pentru a accesa formularele necesare trebuie să urmați următorul link https://drive.google.com/drive/folders/1KpooUNmsnOidgPw5EOWGPHsnq2HYmWJx?ths=true
Câștigătorii concursului “BeesUp-Afaceri apicole profitabile pentru elevii și absolvenții Școlii Profesionale com. Bubuieci” vor fi selectați conform următoarelor criterii:
• Plan de afaceri bine structurat – 30%
• Sustenabilitatea afacerii pe termen lung – 30%
• Media mai mare de 7,5 – 20%
• Dorința și perseverența aplicantului – 5%
• Posibilitatea de a cofinanța sau contribui cu mijloace de producere la dezvoltarea afacerii – 10%
• Promovarea meseriei – 5%.
Pentru a facilita accesul doritorilor la programul “BeesUp-Afaceri apicole profitabile pentru elevii și absolvenții Școlii Profesionale com. Bubuieci”, va fi organizată o sesiune de întrebări/răspunsuri privind completarea dosarului de aplicare. Ziua și ora sesiunii va fi anunțată suplimentar pe pagina FB a ȘP com. Bubuieci.