Scoala Profesionala Bubuieci Scoala
Profesionala Bubuieci
022-41-49-71 Telefon
Scoala Profesionala Bubuieci Scoala Profesionala Bubuieci Scoala Profesionala Bubuieci
Perioada de studii

2 ani

Forma de invățământ

Cu frecvența la zi

Despre specialitate

Meseria Bucătar

Bucătarul realizeaza preparate culinare după diferite rețete care să satisfacă exigențele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregatirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantitățile necesare, le amestecă progresiv conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert.

Atribuțiile bucătarului:

-recepționează (calitativ și cantitativ) materiile prime și auxiliare și se ocupă de depozitartea lor respectand reglementările sanitare și sanitar veterinare legale în vigoare;

-coordonează operațiile de pregătire preliminară specifice, de dozare a materiilor prime conform rețetelor de fabricație si a programului tehnologic al zilei (sortiment, cantitatea în kg sau număr de porții);

-coordonează realizarea semipreparatelor culinare care stau la baza obținerii preparatelor culinare efectuează tratamentele termice corespunzătoare;

-finisarea estetică a produselor în vederea servirii efectuarea controlului calității produselor finite.

A fi bucătar, astăzi, nu înseamnă numai a face o meserie, ci a împleti tehnici foarte exacte cu inspirația artistică. Un bun bucătar este întotdeauna un artist.

Angajare

  • Bucătar-șef
  • Bucătar
  • Bucătar specialist/vegetarian/dietetician
  • Ajutor de bucătar
  • Pizzar

Admiterea

După absolvirea gimnaziului, în bază de concurs.